RadiolupahakemusPerustettava yhtiö
Reiskan asuntovaunukorjaamo
ja sisältötuotanto Oy

Liikenneministeriö
PL 235
00131 Helsinki

Valtioneuvostolle 

Haemma toimilupaa analogista ääniradiotoimintaa varten Helsinkiin taajuudelle 98,1 MHz tai mille tahansa kaupungissa vapaana olevalle ula- tai keskiaaltotaajuudelle.

Taustayhteisö:

Perustettava yhtiö Reiskan asuntovaunukorjaamo ja sisältötuotanto Oy.
Yhtiön taustavoimina on eräitä Euroopan voimakkaimmin kasvavia asuntovaunukorjaamoja ja sisältötuotantoyhtiöitä.

Radion nimi: Ilmaisjakeluradio

Suunniteltu ohjelmatoiminta:

Ilmaisjakeluradio edustaa radioalalla uudentyyppistä toimintatapaa, monimediaista ääniradiota. Radiolähetystämme tukee netti- ja wap-sivusto, joka sisältää ohjelmiimme liittyviä artikkeleita, kuvia ja päivän lähetyksemme tärkeimmät osiot äänitiedostoina. Myöhemmin laajentanemme toimintaamme vastaavanlaisella konseptilla ja ohjelmistolla myös television puolelle. 

Myös ohjelmaformaattimme edustaa täysin uutta ajettelutapaa. Emme pääsääntöisesti lähetä ollenkaan toimitettua puhetta emmekä musiikkia. Paikallista kulttuuria voimakkaasti edistävä ohjelmistomme muodostuu Helsinki –nimisen metropolin äänistä. Tarjoamme draamallisen alati vaihtuvan äänimaiseman, joka kertoo tästä kaupungista ja maasta enemmän kuin viisisataa vuotta puhetta. 

Ilmaisjakeluradion päivälähetys on kuultavissa aamukuudesta iltakuuteen. Klo 6 – 10 tarjoamme Aamun äänet –shown ja klo 10 – 13 Päivän äänet –shown. Ohjelmistomme lippulaiva on päivittäin klo 13 – 15 radioitava Tohtori Murke Show, joka tarjoaa tiedonnälkäiselle kuuntelijalle olennaisimman yhteiskuntamme kehityksestä viimeksi kuluneen vuorokauden aikana. 

Iltakuudesta aamukuuteen radioimme klo 18 – 24 Illan äänet –shown, joka on rauhallisemmalla tavalla ajassa kiinni kuin päivän lähetys. Yön äänet –show on puolestaan kuultavissa klo 24 – 06. Yön äänet sisältää mm. pornoa ja väkivaltaa sekä kello 03:n jälkeen kulttuuriohjelmaa.

Mikäli paikallisen kulttuurin edistämiseksi on välttämätöntä, voimme myös milloin tahansa puolen tunnin varoitusajalla ryhtyä soittamaan American Top 40 –listaa 24 tuntia vuorokaudessa.

Toiminnan rahoitussuunnitelma:

Ilmaisjakeluradio on kuuntelijoille täysin ilmainen. Halukkaat voivat liittyä jäseniksi piakkoin perustettavaan kuuntelijayhdistykseemme, jonka jäsenmaksu on 1200 markkaa/vuosi. Kuuntelijoidemme tuella kyennemme rahoittamaan radiomme aloituskustannukset.

Päärahoituksemme tulee mainoksista. Mainoksia on radiossamme liikenneministeriön sallima enimmäismäärä. Suurin osa mainoksista pyritään toteuttamaan pantomiimina.

Henkilökuntaa meillä on aluksi kolme ja puolen vuoden toiminnan jälkeen yksi henkilö. Koska maksamme ammattitaitoisille ja kokeneille journalisteille enintään samanlaista palkkaa kuin muutkin maamme johtavat sisältötuotantoyhtiöt ja osaamiskeskukset ja koska Teosto- ja Gramex –kustannuksemme ovat olemattomat, jäävät vuosittaiset käyttömenomme kovinkin pieniksi.

Lausuntoja hakijayhteisön tilasta ja omistuspohjasta:

Koska hakijayhteisö on perustettava yhtiö, emme voi liittää hakemukseemme jäljennöstä viimeisestä hyväksytystä tilinpäätöksestä, tämänhetkisestä taloudellisesta tilasta tai jäljennöstä kaupparekisteristä.

Vähintään 55 % aseman omistajista on suomalaisia, mutta journalististen perusteiden tai henkilökohtaisen ahneuden sanelemien tarpeiden niin vaatiessa he ovat milloin tahansa valmiit myymään osuutensa esim. Walt Disneylle, Time-Aol:lle, Coca Colalle, näitä lähellä oleville yhtiöille tai varteenotettavamman ostajan puutteessa myös Sanoma Oyj:lle.

Helsingissä 3.1.2001

                       perustettava yhtiö Reiskan 
                       asuntovaunukorjaamo ja 
                       sisältötuotanto Oy
 
 
 

© Cheatingu Consulting 2005