Cheatingu Consulting
BOX 1047, 00101 HELSINKI
FINLAND
 

Cheatingu Consulting

   
         
         
 Takaisin etusivulle   Harvoin kysyttyjä kysymyksiä

Tällä palstalla asiantuntijamme pyrkivät vastaamaan yleisömme harvoin esittämiin kysymyksiin. Julkaisemme kysymyksiä saapumisjärjestyksessä, mutta sisällysluettelomme avulla voitte siirtyä myös suoraan teitä vähiten kiinnostavan teeman pariin. 

Tähän mennessä kaikkein harvimmin meille on esitetty kysymyksiä seuraavista aihepiireistä:

Asuntolainan viipyminen?
Cc:n suomentaminen?
Karhun tahi leijonan voittaminen?
Palautetoiminnon klikkausmahdollisuuden puuttuminen?
Pienimuotoinen paperiteollisuus ym. yrittäminen?
Pumzi Pum -ohjelman lähettäminen?
Tavattoman kiireellinen irtisanominen?
Työn hakeminen?
Ulkomaankielinen kysyminen?
Valtion määritteleminen?
 

Kysymys: Miksi moinen kiire?

Tiimimme teki joulukuun alusta alkaen 14-tuntisia työpäiviä, koska työnantajamme vaati, että projektimme olisi valmis ennen joulua. 23. joulukuuta kello 15.30 meidät kutsuttiin palaveriin, jossa koko kymmenhenkinen tiimi irtisanottiin. Meille kaikille annettiin allekirjoitettavaksi paperi, jonka mukaan irtisanouduimme välittömästi omasta tahdostamme. 

Työnantajamme korosti, että jos allekirjoittaisimme paperin heti, asiat sujuisivat kaikkein mutkattomimmin ja pääsisimme koteihimme jouluvalmisteluiden pariin. Vaikka työsuhteemme kirjattaisiin päättyväksi 23.12.2004, saisimme palkkaa koko kuukaudelta. 

Allekirjoitimme irtisanoutumispaperin, mutta näin jälkeenpäin olen miettinyt, että miksiköhän työnantajallani tuntui olevan niin tavaton kiire asian kanssa? Sekin vähän ihmetyttää, että miksi meillä teetettiin niin hirmuisesti töitä aivan viimeisiin hetkiin asti.

Uuden vuoden terveisin
Nimimerkki "Säästin viime vuonnakin ainakin 185 euroa, kun en ole ammattiliiton jäsen" 
 

Vastaus: Jotta vuosikertomus näyttäisi paremmalta

Tapauksenne kuulostaa tutulta. Arska taisi irtisanoa tiiminne meiltä joulun alla. Kiirettä pidimme siksi, että halusimme saada vuosikertomuksemme näyttämään mahdollisimman hyvältä. Kun kymmenen henkeä on pois palkkalistoiltamme ennen joulukuun päättymistä, yrityksemme vuoden 2004 liikevaihto/työntekijä näyttää paljon suuremmalta kuin se näyttäisi ilman tätä irtisanomista.

Hirmuisesti töitä teillä teetettiin siksi, että uupunut työntekijä suostuu allekirjoittamaan helposti mitä tahansa papereita ilman, että pyytäisi hetkenkään miettimisaikaa tai esimerkiksi lakimiehen apua.

Meistä on hieno homma, että säästätte noin runsaasti rahaa pidättäytymällä ammattiliiton jäsenyydestä. Toivottavasti jatkatte samaan tapaan tulevaisuudessakin ja suosittelette tapaanne kaikille ystävillennekin.


Kysymys: Valtion määritelmä?

Olen harkinnut siirtymistä valtionyhtiön palvelukseen, mutta sitä ennen pitäisi saada selville valtion määritelmä. 

Kirjallisten lähteiden (Saarikoski, Pentti: Ovat muistojemme lehdet kuolleet, Otava 1964, s. 18) mukaan joskus on ollut ''yksi kundi, joka osas ulkoa valtion määritelmän'', mutta ''sitten se olikin saatana unohtanu sen''. ''Kaveri sanoi opiskelleensa valtio-oppia ja se oli lukenu valtion määritelmän'', mutta ''se olikin saatana unohtanu''.

Onko teillä tietoa asiasta vai oletteko tekin
saatana unohtaneet sen?

Valtiomies Hämeestä
 

Vastaus: Lukeminen kannattaa aina

Vaikutatte lukumieheltä. Etsikää siis käsiinne Jari Savikujan teos Yhteiskuntatieto ja politiikka, lukekaa vastaus sieltä ja lähettäkää se cc:nä meillekin.


Kysymys ja vastaus: Valtion määritelmä!

Ilmoititte Jari Savikujan teoksen nimen väärin. Olette saatana unohtaneet sen! Savikuja on kirjoittanut kirjan Johdatus yhteiskuntapolitiikkaan (Savikuja, Jari: Johdatus yhteiskuntapolitiikkaan, Joensuu University Press 2002).

Savikujan (2002, 77) mukaan valtio on yhteiskunnassa julkista valtaa käyttävä hallinnollinen ja poliittinen organisaatio. Valtio tarvitsee julkisen sektorin ylimmät päätöksenteko- ja hallintoelimet, poliitikot ja virkamiehet tahtonsa muodostajiksi ja kansantahdon toteuttajiksi. Valtio on olemassa, jos se voi käyttää itsenäistä ylintä valtaa omalla määrätyllä alueella. 

Valtiomies Hämeestä

Vastaus: Kiitokset cc:stä!

Kiitos Teille! Nyt kun sekä te että me olemme palauttaneet mieliimme valtion määritelmän, voinemme ryhtyä kilpailemaan samasta työpaikasta jonkun valtionyhtiön palveluksessa.


Kysymys: Mikä on cc?

Terve! 

Lukemattomia sähköposteja olen saanut sillain, että minun nimeni ei ole ollut vastaanottajana vaan cc:nä. Mitä se tarkoittaa tuo cc?

Webmaster, Savonlinna
 

Vastaus: Hiilipaperikopio

Terve itsellenne! Kaikki teknologia on niin vanhanaikaista, että siihen liittyvä sanastokin on iäkästä. Cc tarkoittaa carbon copya eli hiilipaperijäljennöstä.


Kysymys: Yrittäminen valinkauhassa?

Päivää! Suomalaista yrittämistä rajaa kaksi keskeistä teesiä: ”Yrittänyttä ei laiteta” ja ”Yrittäjän on pakko yrittää”. Muistan erään lehtikolumnin, jossa pohdittiin mihinkä yrittänyttä ei laiteta, vankilaanko. Yleensä ei kai sentään, mutta mihinkään varsinaiseen lopputulemaan kirjoituksessa ei taidettu päästä.

Toinen sanonta on ymmärrettävämpi, mutta pitääkö silti paikkansa, että sinänsä mitä kunnioitettavimpien pienyrittäjien oikeasti on pakko yrittää 10 vuotta pitämättä yhtään ainoaa vapaapäivää, kuten joissain haastatteluissa käy ilmi.

Asia on minulle ajankohtainen, koska olen aloittamassa pienimuotoista paperitehdastoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla, joten olisin kiitollinen avustanne, toisin sanoen näiden sanontojen selventämisessä ”kansankielelle”.

A.P., Oulunsalo
 

Vastaus: Yrittänyttä ei panna

Ihailtavaa, että olette kiinnostunut yrittämisestä. Niin mekin. Vastaus pulmiinne on kolmiosainen:

1.) Yrittänyttä ei panna. Hänestä tehdään laittoa.
2.) Lähtee kuin katto myrskytuulessa Lesoselta Maustetiellä (vanha oulunsalolainen sanonta).
3.) Mikäli tarkoitatte pienimuotoisella paperitehdastoiminnalla yrittäjyyttä, joka kooltaan sijoittuisi StoraEnson ja M-Realin väliin, päässette vapaapäivien makuun pian. Sijoittamalla tehtaanne Oulunsaloon voinette kerätä miljoonaomaisuuden. Ainakin ne oululaiset, jotka asuisivat teidän ja Oulussa jo toimivan pienimuotoisen paperitehtaan välissä, lienisivät valmiita maksamaan runsaasti siitä, että luopuisitte hankkeestanne. Jos haluatte simuloida heidän tilannettaan kotioloissanne, sulkeutukaa komeroon ja piereskelkää se täyteen.


 
Paperiteollisuus voi olla näinkin pienimuotoista. 

Kysymys: Jotain mistä klikata?

Päivää! Haluaisin valittaa, koska muuten sangen pätevä sivustonne vaikuttaa huijaukselta, koska ei ole semmoista kohtaa mistä klikata nämä palautteet suoraan ylimmälle johdolle, vaan pitää melko epämukavasti kirjoittaa itse osoite asianomaiseen kohtaan. Sitäpaitsi ihmettelen espanjankielisen osionne suppeutta; monet castellanolaiset toverini tuntevat jääneensä jossain määrin paitsioon tässä asiassa olemassa.

Epätoivoinen -65
ja 32 muuta allekirjoittajaa
 

Vastaus: Palvelemme Teitä mielellämme

Olette täysin oikeassa. Jos Teistä tuntuu epämukavalta lähettää meille palautetta nykyisellä järjestelmällämme, jossa klikkaus- eli napsautusmahdollisuus puuttuu, myymme toki mielellämme Teille sähköpostiosoitteemme kirjoittamispalvelun. Tutustumistarjouksena saatte sen viikoksi hintaan 6 500 euroa + alv 22%. Kaupan päälle saatte 12 kokonaan valmiiksi kirjoitettua palauteviestiä, jotka voitte lähettää meille silloin kun Teille itsellenne kaikkein parhaiten sopii. Espanjankielistä osiotamme laajennamme huomenna.


Kysymys: Pumzi Pum?

Hei arv. p-johtaja.
En tiedä liittyykö tämä mitenkään toimintakompetenssiinne, mutta voisitteko auttaa minua, kun minua ahistaa, kun minua ahistaa se, että kun se Pumzi Bum loppuu. Saisiko teiltä tilata esim kaikki ne PB-kasetit väärin päin nauhoitettuna. Katsoisin ne sitten puolinopeudella.

Syysterveisin: Adolf Rajuli'n
 

Vastaus: Olemme tiedostaneet ongelman

Olemme tiedostaneet tämän pulman. Aiomme ostaa kaikkien Pumzi Pum -ohjelmien oikeudet ja myydä ne sitten 400 %:n voitolla TV-2:lle, jotta se voisi lähettää sarjaa puolinopeudella öisin. 


Kysymys: Asumisratkaisut/Missä asuntolaina viipyy!?

Jätin Tampereen rautatieaseman roskikselle 1200 euron lainanjärjestelypalkkion ma 6.11.2006. Seuraavana päivänä en kuitenkaan löytänyt sieltä minulle lupaamanne asuntolainan ensimmäistä 800 euron kuukausierää. Missä vika? 

Nimim. Pikaista vastausta toivova -64.
 

Vastaus: Sivustomme käyttöehdot selventävät asiaa

Kovin ikävää, jos teille on käynyt tuolla tavalla. Vastaanvankaltaiset tapahtumat tulevaisuudessa välttääksenne teidän kannattanee Asumisratkaisujen konsultointia -sivuillamme käydessänne lukea myös  portaalimme käyttöehdot.


Ikävämpi homma, jos näin edustava asunto jäi nyt lainoittamatta. 


Kysymys: Työn haku?

Hei

Olen tutustunut netti sivustojenne sisältöihin
ja nyt haluaisin tarjota itseäni Teille työhön.

Olen saanut kokemusta monen laisesta paska hommasta
ja siksi tunnen olevani juuri SE OIKEA henkilö Teidän
työn tekijä tarpeisiinne. Olen konsultoinut useita maan
johtavia yrityksiä mutta en halua nyt mainita niitä
nimeltä, siksi kiireinen olen juuri nytkin toimeksi antojeni
kanssa.

Mutta lyhyesti sanoisin että jos tarvitsette yritykseenne ja tällä tarkoitan esimerkiksi irti sanomis konsultointi palveluita, jonkun tahdottoman, holtittoman ja vastuun kanto kyvyttömän napin painajan päätöksen tekoon, minä olen Se Oikea juuri Teille.

Veli Halju
moni ala konsultti
 

Vastaus: Opiskelut auttavat 

Hyvä Veli,
vaikutatte erinomaisen sopivalta henkilöltä yhtiömme palvelukseen. Jos hakeudutte työttömyyskortistoon tai opiskelemaan ammattikorkeakouluun, niin asetamme teidät etusijalle palkattomia työharjoittelupaikkoja seuraavan kerran täyttäessämme.


Kysymys: Kumpi voittaa, karhu vai leijona?

Päivää!

Jo vuosia on minua askarruttanut se, että kumpi voittaa, karhu vai leijona?

Nimim. "Mikä minä olen sille vastaamaan, jäi minulta luvut kesken aikanaan"
 

Vastaus: Ruuska voittaa

Olemme vakuuttuneita siitä, että P. Ruuska ja/tai hänen tuotantoaan julkaissut levy-yhtiö ovat voittaneet tässä asiassa enemmän kuin kukaan muu. Meitä suoraan sanottuna harmittaa, ettemme ymmärtäneet tyrkyttää heille palvelujamme 90-luvun alussa.


Kysymys: Är det två människorna?

Hejssan!

Jag är en människa, men jag skulle gärna vara två människor eller är det två människorna? Jag tror ändå att mitt problem går under rubriken "Asumisratkaisujen konsultointia" eller hur?

Örjan
 

Svar: Vi ska återkomma

Kära Örjan, vi är fortfarande i ett möte med våra anställda. Kunde Ni två vänligen vänta ett tag?


Kysymys: Nourishment Solutions Consulting?

Hello!

Has anybody seen the sausages? I am desperately in need for the solutions consulting in this matter, by the way.
 

Answer: Yes, sir

We found the sausages at the railway station in Seinäjoki, Finland. They were left in a paper bag in a garbage can. We ate them.


Kysymys: Me puedes ayudar?

!Hola!

Tengo ropa interior de mujeres hoy, como normalmente, !pero la mesa no esta limpia! No me gusta, pero seguro no estoy. Quisiera comer muchos cosas importantes en la cafeteria. Entonces, ?me puedes ayudar un poco mas tarde?

Hombre
 

La respuesta: No es posible

A nosotros nos parece que nadie podria ayudarle.

   
 
   
 
 
   
 
   
 
   
   
         
 Viestejä meille
      Käyttöehdot
         

© Cheatingu Consulting 2004 - 2006